Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: drobiowy

Kotlet z piersi z niespodzianką

Składniki: 4 piersi z kurczaka 20 dkg grzybów 5 dkg ser żółty tarty 1 cebula 1 ząbek czosnku 2 jajka 1 cebula tarta bułka olej sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Piersi umyć, osuszyć, przyprawić. Ostrym nożem wykonać kieszeń. Przygotować farsz, Cebule obrać, pokroić w kostkę, podobnie pokroić grzyby. Na patelni rozgrzać olej zeszklić cebulę dodać grzyby…

Kotlet drobiowy po białorusku

Składniki: 50 dkg piersi z kurczaka 2 dkg suszonych grzybów 2 łyżki mleka 2 jajka 1 cebula masło bułka tarta sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Grzyby namoczyć w ciepłej, przegotowanej wodzie na 1 godzinę, obgotować prze 2 minuty, odcedzić. Cebulę obrać, pokroić, zeszklić na maśle. Mięso, cebulę i grzyby zemleć w maszynce do mięsa, dodać mleko,…

Kurczak z serem mozarella

Składniki: 1 kurczak 20 dkg sera mozarella 2 łyżki masła ½ szklanki soku z granatów 1 łyżka oliwy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Kurczaka umyć i osuszyć, natrzeć oliwą, przyprawić. Tak przygotowanego kurczaka upiec w piekarniku. Ser mozarella pokroić w słomki,  sok z granatów podgrzewać razem z masłem aż to ostatnie się rozpuści. Gdy kurczak będzie…

Kurczak po wiejsku

Składniki: 1 kurczak (jeśli to możliwe wiejski) 15 dkg wędzonego boczku 3 łyżki mąki 20 dkg pieczarek 1 szklanka bulionu drobiowego 1 łyżka oleju sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Kurczaka umyć, osuszyć, pokroić na kawałki. Boczek pokroić w słupki, wytopić na łyżce oleju. Kurczaka przyprawić, otoczyć w mące, obsmażyć na złoty kolor, dodać oczyszczone i pokrojone…