Składniki: 4 kotlety z piersi kurczaka cukinia pokrojona w plastry kolorowa papryka oczyszczona i pokrojona w paski 2 drobno posiekane ząbki czosnku 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki oliwy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filety umyć osuszyć. Wymieszać 2 łyżki oliwy, czosnek, sól, pieprz. Tak przygotowanymi przyprawami natrzeć mięso. Cukinię i paprykę wymieszać w misce…
Tag: drobiowy
Drób
Szaszłyk drobiowy octem balsamicznym glazurowany
by Dorota Świtała • • 0 Comments
Zupy
Smakowita zupa z rzepy
by Maria • • 0 Comments
Składniki: 1 duża rzepa 1 litr bulionu drobiowego 2 marchewki 1 por (biała część) 1 cebula 10 dkg fasolki szparagowej 10 dkg zielonego groszku konserwowego 5 dkg listków szczawiu 2 łyżki masła śmietana sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Marchew, cebulę, pora i rzepę obrać, pokroić w słomkę. Na patelni rozgrzać masło, dodać cebulę chwilę smażyć mieszając,…
Zupy
Gazpacho – zupa hiszpańska
by Lola • • 1 Comment
Gazpacho to najpopularniejsza zupa z kuchni hiszpańskiej. Wywodzi się z Andaluzji, ale jest dziś popularna na terenie całej Hiszpanii w różnych odmianach. Jest zupą sezonową, docenianą w okresach upalnych. Gazpacho to hiszpański chłodnik warzywny – orzeźwiająca potrawa na gorące dni, których w Hiszpanii nie brakuje. Podaje się na zimno, prosto z lodówki. Skorzystaj ze sprawdzonego…
Indyk
Meksykański gulasz z indyka
by dominikab • • 0 Comments
Składniki:
-
- 50 dkg piersi z indyka
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 1 czerwona cebula, pokrojona w pół plastry
- 1 zielona papryka pokrojona w kostkę
- 3 pomidory obrane i pokrojone w kostkę
- 15 dkg pokrojonych w paski pieczarek
- 2 łyżeczki papryki chili w proszku
- 1 szklanka czerwonej fasoli konserwowej
- 1 szklanka białej fasoli konserwowej
- sól, pieprz, pieprz kajeński do smaku