Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: drobiowy

Aromatyczny filet z kurczaka z grilla

Składniki: 4 kotlety z piersi kurczaka cukinia pokrojona w plastry kolorowa papryka oczyszczona i pokrojona w paski 2 drobno posiekane ząbki czosnku 1 łyżka soku z cytryny 3 łyżki oliwy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Filety umyć osuszyć. Wymieszać 2 łyżki oliwy, czosnek, sól, pieprz. Tak przygotowanymi przyprawami natrzeć mięso. Cukinię i paprykę wymieszać w misce…

Smakowita zupa z rzepy

Składniki: 1 duża rzepa 1 litr bulionu drobiowego 2 marchewki 1 por (biała część) 1 cebula 10 dkg fasolki szparagowej 10 dkg zielonego groszku konserwowego 5 dkg listków szczawiu 2 łyżki masła śmietana sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Marchew, cebulę, pora i rzepę obrać, pokroić w słomkę. Na patelni rozgrzać masło, dodać cebulę chwilę smażyć mieszając,…

Gazpacho – zupa hiszpańska

Gazpacho to najpopularniejsza zupa z kuchni hiszpańskiej. Wywodzi się z Andaluzji, ale jest dziś popularna na terenie całej Hiszpanii w różnych odmianach. Jest zupą sezonową, docenianą w okresach upalnych. Gazpacho to hiszpański chłodnik warzywny – orzeźwiająca potrawa na gorące dni, których w Hiszpanii nie brakuje. Podaje się na zimno, prosto z lodówki. Skorzystaj ze sprawdzonego…

Meksykański gulasz z indyka

Składniki:

    • 50 dkg piersi z indyka
    • 1 łyżka oliwy z oliwek
    • 1 czerwona cebula, pokrojona w pół plastry
    • 1 zielona papryka pokrojona w kostkę
    • 3 pomidory obrane i pokrojone w kostkę
    • 15 dkg pokrojonych w paski pieczarek
    • 2 łyżeczki papryki chili w proszku
    • 1 szklanka czerwonej fasoli konserwowej
    • 1 szklanka białej fasoli konserwowej
    • sól, pieprz, pieprz kajeński do smaku