Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: drobiowy

Pikantny kurczak z piekarnika

Składniki: 1 podzielony na porcje kurczak 3 drobno posiekane ząbki czosnku 1/3 szklanki majonezu 2 łyżki sosu chili 2 cebule pokrojone na ćwiartki 1 grubo pokrojona marchewka Sposób przyrządzenia: Kurczaka umyć, osuszyć, przyprawić. Majonez wymieszać z czosnkiem, sosem chili. Porcje kurczaka i warzywa posmarować majonezem z dodatkami. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni…

Podudzia kurczaka w sezamowej panierce:

Składniki: podudzia kurczaka tarta bułka ziarna sezamu jajka sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte mięso osuszyć, przyprawić. Bułkę i ziarna sezamu wymieszać w stosunku 1:1 dodać szczyptę soli i pieprzu. Jajka wybić do miseczki, wymieszać. Porcje mięsa moczyć w jajku i panierować w przygotowanej panierce. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C aż  panierka…

Kurczak w tymiankowym sosie

Składniki: 1 podzielony na porcje kurczak 1/3 łyżeczki suszonego tymianku 3 łyżki oleju sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Kurczaka umieścić w naczyniu żaroodpornym, dodać przyprawy, skropić olejem, przykryć pokrywą lub folią aluminiową. Naczynie wstawić do zimnego piekarnika, piekarnik nagrzać do temperatury 200 stopni C i piec przez 50 minut. Podawać polanego sosem z ulubionymi dodatkami.  

Kurczak w śmietankowo śliwkowym sosie

Składniki: 1 kurczak 3 cebule pokrojone w ćwiartki lub ósemki 10 dkg suszonych śliwek bez pestek 1,5 szklanki śmietany kremówki 3 łyżki masła sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umytego i osuszonego kurczaka przyprawić solą i pieprzem, odstawić na 60 minut do lodówki. Tak przygotowanego kurczaka ułożyć  w naczyniu żaroodpornym nasmarowanym masłem. Piec w piekarniku nagrzanym do…

Udka kurczaka faszerowane pieczarkami i oliwkami

Składniki: 4 udka z kurczaka przekrojone na połowę sól, pieprz masło olej Farsz: 20 dkg grzybów leśnych lub pieczarek pokrojonych w plastry 2 nieduże cebule pokrojone w plastry 10 dkg oliwek bez pestek sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Udka kurczaka wytrybować z kości, przyprawić. Skrawki mięsa pozostałe z trybowania, cebulę, grzyby, oliwki grubo posiekać lekko podsmażyć…