Składniki: ½ kg mielonego mięsa drobiowego ½ szklanki mleka 2 małe czerstwe bułki 2 jajka 1 białko ¾ szklanki mleka 2 łyżeczki masła szczypta kolendry sól, pieprz do smaku natka posiekanej zielonej natki pietruszki ½ szklanki bułki tartej 2 łyżeczki oleju Sposób przyrządzenia: Do mielonego mięsa drobiowego dodać namoczoną w mleku , odciśniętą i zmieloną…
Tag: drobiowe
Listy
Potrawka z drobiu Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: ½ kg kurczaka kawałek selera 1 pietruszka 1 marchewka 2 łyżki mąki 1 ½ łyżki oleju sojowego 4 łyżki mleka sok z cytryny posiekany zielony koperek sól, pieprz i cukier do smaku Sposób przyrządzenia: Kurczaka umyć, zalać niewielką ilością wrzącej wody i gotować pod przykryciem. Warzywa umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych…
Listy
Kurczak gotowany w warzywach Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: ½ kg kury 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera 1 łyżka oleju sojowego szczypta estragonu łyżeczka masła natka pietruszki ,sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Kurę umyć, zalać wodą niewielka ilością i gotować pod przykryciem. Warzywa umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, poddusić na oleju , dodać do kury i doprawić…
Listy
Smażone gęsie wątróbki
by Karina • • 0 Comments
Składniki: 500 g gęsich wątróbek 250 ml mleka 2 łyżki maki 3 łyżki skalrowanego masła sól pieprz Sposób wykonania: Wątróbki zalać mlekiem i odstawić na godzinę. Po tym czasie je odcedzić, oczyścić z błon i pokroić na plastry, które oprószyć mąką. Następnie smażyć je na silnym ogniu na rozgrzanym maśle około 3 minut z każdej…
Listy
Pierś indyka w miodzie
by Kasia Polak • • 0 Comments
Składniki: 800 g piersi indyka 2 łyżki miodu 2 łyżeczki soku z cytryny sól pieprz 3 łyżki masła Sposób wykonania: Piersi indyka oprószyć solą oraz pieprzem po czym wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 30 minut. Po tym czasie posmarować mięso miodem wymieszanym z sokiem z cytryny i masłem. Ponownie wstawić do…