
Składniki:
- pierś z indyka
- 1/2 kg pieczarek
- 4 op twarożku homogenizowanego
- 300 g sera rokpol
- 4 główki czosnku
- sól
- pieprz

Składniki: wędzony kurczak 1 kg kiszonej kapusty 1 szkl białego wina Sposób wykonania: Kapustę poszatkować po czym przełożyć do garnka. Wówczas podlać wodą i gotować na małym ogniu do miękkości. Następnie wlać wino i na wierzchu ułożyć kurczaka podzielonego na porcje. Dusić pod przykryciem około 15 minut, aż kurczak stanie się gorący.
Składniki: 1 kg żołądków 2 łyżki masła 1 szkl bulionu warzywnego 1 łyżka sosu czosnkowego z miodem 1 łyżka soku z cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Żołądki dokładnie oczyścić, odkrawając zbędny tłuszcz. Następnie wrzucić je na patelnie z rozgrzanym masłem. Trzymać chwilę na małym ogniu po czym wlać bulion. Gotować pod przykryciem około godziny. Po…
Składniki: 70 dag udek z kurczaka ½ łyżeczki oregano 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka oliwy z oliwek sól pieprz Sposób wykonania: Z umytych udek zdjąć skórę i usunąć kości. Następnie rozbić je tłuczkiem i natrzeć oliwą z oliwek, musztardą, solą oraz pieprzem. Wstawić na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie wyjąć z lodówki i…