Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: drób

Wątróbki drobiowe duszone w winie z jabłkiem

Składniki: ½ kg wątróbek 1 szkl białego wytrawnego wina 1 łyżeczka ziół prowansalskich szczypta białego mielonego pieprzu 1 cebula 2 winne jabłka 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki masła sól Sposób wykonania; Wątróbki natrzeć ziołami prowansalskimi i zalać białym winem, odstawić na kilka godzin. W między czasie cebulę pokroić na piórka i podsmażyć ją…

Duszone eskalopki z indyka

Składniki: 1 kg mięsa indyczego 1 łyżka ziół prowansalskich ½ łyżeczki majeranku 1 ząbek czosnku 2 łyżki tłuszczu 1 szkl bulionu warzywnego sól pieprz Sposób wykonania: Mięso pokroić na mniejsze kawałki, które natrzeć pieprzem oraz ziołami. Następnie na rozgrzanym tłuszczu  wrzucić pokrojony czosnek. Lekko obsmażyć i dodać mięso. Obsmażyć ze wszystkich stron na złoto po…