Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Świąteczny indyk z nadzieniem

 

Składniki:

 

  • pierś z indyka
  • 1/2 kg pieczarek
  • 4 op twarożku homogenizowanego
  • 300 g sera rokpol
  • 4 główki czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:
Obrane pieczarki pokroić na plasterki i przesmażyć na rozgrzanej patelni po czym odstawić do ostygnięcia.
W między czasie wymieszać serki homo z serem rokpol na gładką masę.
Doprawić do smaku przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem.
Następnie indyka pokroić na 2 cm plastry, które ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem.
Posypać je pieczarkami i zalać serowym sosem.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 1,5 godziny.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *