Składniki:
- 40 dag filetów z dorsza
- 1 kostka bulionowa
- 1 cukinia
- 1 papryka
- 1 cebula
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka ziół prowansalskich
- sól
- pieprz
Składniki: 1,5 kg filetów z dorsza 1 łyżeczka mielonej szałwii ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki pieprzu ½ szklanki tartego żółtego sera 1 szklanka kwaśnej śmietany Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osuszyć, podzielić na porcję. Przyprawić szałwią, solą i pieprzem. Porcje ryby ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posypać tartym serem i polać śmietaną. Piec 20…
Składniki: 4 filety z dorsza 1 marchewka 1 por/ biała część/ 1 średnia cebula sok z 1 cytryny olej mąka 1 szklanka śmietany 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku 1 łyżeczka posiekanej natki koperku sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Filety skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące i odstawić na 15 minut.…