Składniki: 1 kg filetów z dorsza 2 łyżki musztardy 1 łyżeczka tymianku kilka plasterków boczku sól pieprz Sposób wykonania: Filety pokroić na mniejsze paseczki. Każdy oprószyć solą, pieprzem oraz tymiankiem. Posmarować jeszcze musztardą. Następnie każdy kawałek ryby owinąć plasterkiem boczku. Piec na grillu z obu stron na złoty kolor.
Tag: dorsz
Listy
Dorsz w mandarynce
by Patrycja Pasich • • 0 Comments
Składniki: 1 kg dorsza Marynata: 2 mandarynki 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz Sposób wykonania: Z mandarynek wycisnąć sok po czym dodać do niego posiekany czosnek oraz oliwę z oliwek. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Powstałą marynatą zalać rybę i odstawić na 1 godzinę. Po tym czasie…
Listy
Dorsz z chrzanem pieczony
by Agata Domagała • • 1 Comment
Listy
Dorsz zapiekany z koperkiem
by Jola Banaś • • 0 Comments
Składniki 1,50 dorsza 1 czubata łyżka suszonego koperku sól pieprz oliwa Sposób wykonania: Oczyszczonego dorsza posmarować oliwą. Następnie oprószyć solą oraz pieprzem z obu stron. Do środka ryby wstawić gałązki koperku. Piec rybę na zloty kolor na ruszcie.
Listy
Sałatka rybna z pomidorem
by Karol Płaczek • • 0 Comments
Składniki: 1/2 kg ugotowanego lub wędzonego dorsza 1 /2 kg cebuli 1/2 kg pomidorów 2/3 szklanki oliwy 1/3 szklanki octu 1 /4 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka soli Sposób wykonania: Rybę podzielić na mniejsze kawałki, cebulę pokroić w krążki a pomidory w plasterki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie oliwę wymieszać z octem, solą oraz pieprzem…