Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: dorsz

Dorsz pieczony w boczku na grillu

Składniki: 1 kg filetów z dorsza 2 łyżki musztardy 1 łyżeczka tymianku kilka plasterków boczku sól pieprz Sposób wykonania: Filety pokroić na mniejsze paseczki. Każdy oprószyć solą, pieprzem oraz tymiankiem. Posmarować jeszcze musztardą. Następnie każdy kawałek ryby owinąć plasterkiem boczku. Piec na grillu z obu stron na złoty kolor.

Dorsz w mandarynce

Składniki: 1 kg dorsza Marynata: 2 mandarynki 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz Sposób wykonania: Z mandarynek wycisnąć sok po czym dodać do niego posiekany czosnek oraz oliwę z oliwek. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Powstałą marynatą zalać rybę i odstawić na 1 godzinę. Po tym czasie…

Sałatka rybna z pomidorem

Składniki: 1/2 kg ugotowanego lub wędzonego dorsza 1 /2 kg cebuli 1/2 kg pomidorów 2/3 szklanki oliwy 1/3 szklanki octu  1 /4 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka soli Sposób wykonania: Rybę podzielić na mniejsze kawałki, cebulę pokroić w krążki a pomidory w plasterki. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie oliwę wymieszać z octem, solą oraz pieprzem…