Składniki: ½ kg mortadeli 2 jajka 4 łyżki śmietany 3 szklanki płatków kukurydzianych 3-4 łyżki mąki pszennej sól, pieprz do smaku olej Sposób przyrządzenia: Kiełbasę pokroić na plastry około1,5 cm. Śmietanę, mąkę i jajka wymieszać razem, ciasto powinno mieć konsystencję tak jak na naleśniki. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Płatki kukurydziane rozwałkować wałkiem do…
Tag: domowe wędliny
Listy
Biała kiełbasa w karmelowym piwie
by Tomek Gabryszewski • • 0 Comments
Składniki: 2 kg białej kiełbasy ½ szklanki oleju 2 szklanki karmelowego piwa 3 listki laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego 5 ziarenek pieprzu szczypta ostrej mielonej papryki Sposób przyrządzenia: Przygotować żaroodporne natłuszczone naczynie, wyłożyć w nim pętka białej kiełbasy, wstawić do nagrzanego piekarnika w temperaturze 200 stopni C i piec około 35 minut. Podczas pieczenia podlać…
Listy
Biała kiełbasa zapiekana w piekarniku
by Jola Nalewajko • • 0 Comments
Listy
Naleśniki z salami
by Alicja Rejniak • • 0 Comments
Składniki: 12 naleśników 12 dag salami 12 dag starego sera musztarda Sposób wykonania: Każdy naleśnik posmarować odrobiną musztardy. Następnie na każdym naleśniki rozłożyć salami pokrojone na paski. Posypać całość serem i zawinąć w rulony. Ułożyć naleśniki w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni na około 10 minut.
Listy
Naleśniki z kawałkami kiełbasy
by Marzena Ostapiuk • • 0 Comments
Składniki: 12 naleśników 0,5 kg wiejskiej kiełbasy 1 łyżeczka oliwy syrop klonowy Sposób wykonania: Kiełbas pokroić w kostkę, która smażyć na rozgrzanej oliwie około 10 minut. Gorącą kiełbasę rozłożyć na naleśnikach i zawinąć je w kopertę. Podawać od razu po przygotowaniu. Można polać sosem klonowym.