
Składniki:
- 1,5 szkl. mąki
- 1-2 łyżki oliwy
- 1 surowe jajko
- 1 żółtko
- sól
- przegotowana woda

Składniki: 150 g suszonych grzybów 200 g wędzonej szynki 1-2 cebule łyżka masła sól pieprz 1-2 łyżki tartej bułki jajko Sposób wykonania: Grzyby zalać odrobiną wody i odstawić na noc. Następnego dnia ugotować po czym zemleć w maszynce razem z szynką. Następnie cebule posiekać i zeszklić na rozgrzanym maśle, wówczas dodać do niego grzyby i…
Składniki: 5-6 łyżek startego chrzanu łyżka soku z cytryny 5 łyżek dżemu borówkowego 2-3 łyżki czerwonego wytrawnego wina sól łyżka miodu Sposób wykonania: Wszystkie podane składniki dokładnie wymieszać ze sobą. Przed podaniem mocno schłodzić. Idealny do mięs, jajek i wędlin.
Składniki: 7-9 surowych ziemniaków 150 g wędzonego boczku cebula sól pieprz łyżka masła 1 surowe jajko Sposób wykonania: Obrane ziemniaki zetrzeć na tarce. Następnie cebulę posiekać i zeszklić ją na rozgrzanym maśle, wówczas dodać ziemianki oraz boczek pokrojony w kostkę. Dodać jeszcze jajko oraz sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszać.