Składniki: 5 parówek 4 jajka ugotowane na twardo ½ op. serka topionego 2 łyżki musztardy szczypiorek Sposób wykonania: Parówki, ser oraz jajka zemleć w maszynce. Następnie dodać posiekany szczypiorek oraz musztardę. Całość dokładnie wymieszać.
Tag: dodatki
Przekąski
Kolorowe koreczki inaczej
by Mateusz Kościelny • • 0 Comments
Składniki: 2 paluchy maślane 4 plasterki żółtego sera 4 plasterki gotowanej szynki marynowana papryka marynowane pieczarki ogórek konserwowy Pasta: 10 dag żółtego sera 3 łyżki majonezu 4 ząbki czosnku Sposób wykonania: Ser zetrze c a tarce po czym wymieszać z majonezem oraz posiekanym czosnkiem. Powstałą pasa posmarować palucha pokrojonego w plastry. Następnie na połowie kromki…
Przekąski
Kubek na gorąco
by Marian Feliks • • 0 Comments
Składniki: ½ łyżki smalcu ze skwarkami ½ łyżki mąki pszennej ½ łyżeczki Vegety 2 ząbki czosnku grzanki szynka Sposób wykonania: Do mąki dodać smalec, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz Vegetę. Całość dokładnie wymieszać i przełożyć do kubka. Zalać gorącą woda i mieszać aż powstanie jednolity krem. Przed podaniem wrzucić szynkę pokrojoną w kostkę.
Surówki
Surówka z cykorii
by Malwina Zadrożny • • 0 Comments
Składniki: 4 średnie cykorie 4 łyżki gęstej śmietany 2 łyżki musztardy 2 łyżki posiekanego szczypiorku sól, pieprz cukier 1 łyżeczka soku z cytryny Sposób przyrządzenia: Cykorię oczyścić i pokroić w plasterki. Musztardę wymieszać ze śmietaną, łyżeczką soku z cytryny, doprawić solą i pieprzem do smaku. Cykorię wyłożyć do szklanej miseczki i polać przygotowanym sosem.
Surówki
Studencka surówka
by Sonia Stasiuk • • 0 Comments
Składniki: 2 duże pory/ biała część/ 3 kwaśne jabłka pęczek posiekanej zielonej pietruszki 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka ostrej musztardy 1 łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz do smaku cukier Sposób przyrządzenia: Pory oczyścić, osączyć na papierowym ręczniku, pokroić plasterki. Jabłka umyć poobierać zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Oliwę wymieszać z musztardą…