Składniki: 2 wędzone makrele/ około ½ kg/ 2-3 średnie cebule 3 łyżki koncentratu pomidorowego ½ szklanki oliwy z oliwek zioła/ natka pietruszki, szczypiorek, bazylia, rzeżucha/ sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Wędzoną makrelę obrać i usunąć ości. Cebulę obrać, podzielić na połówki i razem z makrelą przepuścić przez maszynkę. Dodać koncentrat pomidorowy, oliwę z oliwek…
Tag: dodatki
Listy
Pasta z topionym serkiem
by Marysia Gradzik • • 0 Comments
Kluski śląskie
Kluski śląskie Adama
by Adam • • 0 Comments
Przekąski
Parówki z boczkiem i serem
by Karolina Łuka • • 0 Comments
Składniki: 4 parówki 4 plasterki żółtego sera 4 cienkie plasterki boczku masło Sposób wykonania: Parówki naciąć wzdłuż po czym w powstałe nacięcia włożyć słupki sera. Następnie owinąć je plasterkami boczku. Obsmażyć parówki na rozgrzanym maśle.
Dodatki
Kluseczki waniliowe
by Kinga Paś • • 0 Comments
Składniki: 1/3 szkl. mąki waniliowy serek homogenizowany jajko sól sos malinowy z owocami Sposób wykonania: Do mąki dodać serek oraz wbić jajko. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą. Z powstałej masy odrywać kluseczki, które ugotować w osolonej wodzie. Przed podaniem polać sosem malinowym.