Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: dodatki

Musztardowe tosty z szynką i pieczarkami

Składniki: 4 kromki chleba ostra musztarda 4 plastry żółtego sera plasterki szynki cebula pomidor 5 pieczarek majeranek Sposób wykonania: Kromki chleba posmarować musztardą po czym układać na nich plasterek szynki , potem pokrojone pieczarki, plasterek żółtego sera na nim plasterek pomidora i krzaki cebuli. Całość oprószyć jeszcze majerankiem i wstawić do piekarnika i piec, aż…

Zimowa surówka z białej rzodkiewki Sylwii

Składniki: 2 średnie białe rzodkiewki pęczek zielonego koperku kilka listków zielonej natki pietruszki mała główka sałaty lodowej ½ szklanki kukurydzy konserwowej 2 łyżki naturalnego jogurtu 2 łyżki majonezu garść rodzynek 1 łyżka soku z cytryny sól Sposób przyrządzenia; Rzodkiewkę myjemy, osączamy na papierowym ręczniku, ścieramy na tarce na grubych oczkach. Koperek i pietruszkę drobniutko siekamy,…

Surówka witaminowa

Składniki: 3 duże jabłka 2 duże marchewki 1 słoiczek chrzanu 1 łyżka soku z cytryny sól, cukier, pieprz do smaku 3-4 łyżki majonezu Sposób przyrządzenia: Jabłka obrać ze skórki, wydrążyć gniazda nasienne zetrzeć na tarce. Marchewkę umyć poobierać  zetrzeć na tarce o grubych oczkach, przełożyć do salaterki doprawić do smaku solą, pieprzem ,sokiem z cytryny.…

Masło do smarowania kawałków ryb

Składniki: 12 dag masła 2 łyżki posiekanej cebuli sól ½ ząbka czosnku ½ łyżeczki posiekanej natki pietruszki ½ dag pieprzu Sposób wykonania: Do masła dodać posiekaną cebulę i natkę pietruszki. Doprawić do smaku posiekanym czosnkiem, pieprzem oraz solą. Całość dokładnie wymieszać. Przełożyć masę do miseczki i wstawić do lodówki aby zastygł. Przed podaniem pokroić w…