Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: do

Przysmak drobiowy

Składniki: 40 dkg filetów z drobiu 2/3 szklanki śmietany 15 dkg szynki wędzonej 2 białka jaj czosnek – ilość wg uznania sól, pieprz, ostra papryka Sposób przyrządzenia: Szynkę pokroić w kostkę. Umyte i osuszone mięso drobiowe zmielić w maszynce do mięsa, dodać zgnieciony w prasce czosnek, śmietanę, białka jaj, przyprawy. Dodać szynkę bardzo dokładnie wymieszać.…

Zielona pasta z twarogu z koncentratem pomidorowym

Składniki: 35 dkg twarogu ¾ szklanki śmietany 3 jajka ugotowane na twardo 3 duże pomidory 2 średniej  wielkości cebule ½ szklanki posiekanego szczypiorku kilka listków posiekanej bazylii sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Ser pokroić w kostkę. Cebulę obrać i drobniutko posiekać. Pomidory umyć, pokroić w paski. Przygotowane składniki wymieszać ze śmietaną, bazylią  i szczypiorkiem,…

Pasta z twarogu z jajkami

Składniki: 25 dkg twarogu 20 dkg makreli ½ szklanki śmietany 2 żółtka z jajka ugotowanego na twardo 2 łyżki  posiekanej zielonej pietruszki sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Makrelę obrać ze skóry i odfiletować. Mięso ryby utrzeć w misce z dodatkiem sera i żółtek na jednolitą masę, dodać śmietanę i posiekaną na drobniutko natkę pietruszki.…

Pasta z twarogu Renaty

Składniki: 30 dkg białego sera 3-4 ząbki czosnku 1 cebula 2 łyżki  posiekanego szczypiorku 1 łyżka  masła sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Ser przepuścić przez maszynkę . Cebulę obrać i posiekać, czosnek obrać i przecisnąć  przez praskę i rozetrzeć  z solą. Masło utrzeć w misce, dodać czosnek, ucierając  dodawać ser i cebulę. Wszystkie składniki…