Składniki: 40 dkg filetów z drobiu 2/3 szklanki śmietany 15 dkg szynki wędzonej 2 białka jaj czosnek – ilość wg uznania sól, pieprz, ostra papryka Sposób przyrządzenia: Szynkę pokroić w kostkę. Umyte i osuszone mięso drobiowe zmielić w maszynce do mięsa, dodać zgnieciony w prasce czosnek, śmietanę, białka jaj, przyprawy. Dodać szynkę bardzo dokładnie wymieszać.…
Tag: do
Listy
Zielona pasta z twarogu z koncentratem pomidorowym
by Sylwia Ożarowska • • 0 Comments
Składniki: 35 dkg twarogu ¾ szklanki śmietany 3 jajka ugotowane na twardo 3 duże pomidory 2 średniej wielkości cebule ½ szklanki posiekanego szczypiorku kilka listków posiekanej bazylii sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Ser pokroić w kostkę. Cebulę obrać i drobniutko posiekać. Pomidory umyć, pokroić w paski. Przygotowane składniki wymieszać ze śmietaną, bazylią i szczypiorkiem,…
Listy
Pasta z twarogu z jajkami
by Teresa Ścigała • • 0 Comments
Składniki: 25 dkg twarogu 20 dkg makreli ½ szklanki śmietany 2 żółtka z jajka ugotowanego na twardo 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Makrelę obrać ze skóry i odfiletować. Mięso ryby utrzeć w misce z dodatkiem sera i żółtek na jednolitą masę, dodać śmietanę i posiekaną na drobniutko natkę pietruszki.…
Listy
Pasta z twarogu Renaty
by Renata Goch • • 0 Comments
Składniki: 30 dkg białego sera 3-4 ząbki czosnku 1 cebula 2 łyżki posiekanego szczypiorku 1 łyżka masła sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Ser przepuścić przez maszynkę . Cebulę obrać i posiekać, czosnek obrać i przecisnąć przez praskę i rozetrzeć z solą. Masło utrzeć w misce, dodać czosnek, ucierając dodawać ser i cebulę. Wszystkie składniki…