Składniki:
- 200 g kremowego serka twarogowego
- 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 18%
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka soku z cytryny
- 2 łyżki posiekanego świeżego koperku
- sól
- pieprz
Składniki:
Składniki: 3 żółtka 1 łyżka cukru 3 łyżki octu winnego 1 łyżka wody 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej ½ łyżeczki pasty wasali szczypta soli Sposób wykonania: Do rondelka włożyć żółtka. Dodać cukier, ocet winny, wodę, mąkę ziemniaczaną, pastę wasali oraz szczyptę soli. Całość dokładnie zmiksować do uzyskania jednolitej pasty. Wówczas rondelek postawić na małym ogniu i…
Składniki: 4 łyżki oliwy z oliwek sok z 1 cytryny 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka posiekanego tymianku 1 łyżeczka posiekanej bazylii 1 łyżeczka posiekanego rozmarynu sól pieprz Sposób wykonania: Oliwę z oliwek wymieszać z sokiem z cytryny. Następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany tymianek, rozmaryn oraz bazylię. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku…
Składniki: ząbek czosnku sok z ¼ cytryny 2 łyżki oliwy z oliwek szczypta pieprzu posiekany koperek Sposób wykonania: Sok z cytryny wymieszać z oliwą, posiekanym czosnkiem i koperkiem oraz pieprzem. Powstałą marynatą polać warzywa.
Składniki: 1/8 litra czerwonego wina 1/8 litra oleju 1-2 starte ząbki czosnku ½ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu 1 łyżka ziół prowansalskich Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki marynaty połączyć ze sobą w miseczce, delikatnie wymieszać. Steki włożyć do marynaty na kilka godzin przed grillowaniem.