Wykonanie tego dipu jest dziecinnie proste, a podkreśli smak wszystkich warzywnych przekąsek. Dip do warzyw z czosnkiem. Przepis zawiera: serek twarogowy, kwaśną śmietanę, czosnek i koperek.
Składniki:
- 200 g kremowego serka twarogowego
- 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 18%
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka soku z cytryny
- 2 łyżki posiekanego świeżego koperku
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
-
Serek rozdrobnić widelcem.Dodać do niego śmietanę i razem wymieszać.Obrany czosnek przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać.Dodać do serka.Następnie dodać jeszcze sok z cytryny oraz posiekany koperek.Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Liczba porcji: 4