Składniki: 1 cebula pokrojona w krążki 4 starte ząbki czosnku ¼ litra mocnego czerwonego wina 6 łyżek oleju 2 łyżki słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka rozmarynu w proszku szczypta ostrej papryki w proszku Sposób przyrządzenia: W miseczce wymieszać wszystkie składniki, delikatnie wymieszać. Mięso włożyć do marynaty na kilka godzin przed grillowaniem.
Tag: do warzyw
Listy
Marynata do potraw z grilla do ryb Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 2 średnie cebule pokrojone w krążki ¼ litra mocnego białego wina 1/8 litra słodkiej soi 1 starty ząbek czosnku 4 łyżki oleju szczypta pieprzu cayene, lub parę kropli sosu tabasco Sposób przyrządzenia: Do salaterki włożyć wszystkie składniki marynaty, delikatnie wymieszać. Włożyć rybę na kilka godzin do marynaty, przed grillowaniem.
Listy
Sos do warzyw Tomka
by Tomek • • 0 Comments
Składniki: 100 ml oleju 1 łyzka pasty pomidorowej 50 ml ketchupu 2 łyzki miodu 1 cebula sól pieprz estragon Sposób wykonania: Olej wymieszać z pastą pomidorową, ketchupem, miodem oraz drobno posiekana cebulką. Gdy skałdniki dokałdnie się połączą dorpawić do smku solą, pieprzem oraz estragonem.
Listy
Sos do warzyw
by Bartek Wójcicki • • 0 Comments
Listy
Marynata do buraków
by Paulina Marczak • • 0 Comments
Składniki: 1 l wody ½ szkl octu 10% łyżeczka soli 2 łyżeczki cukru Sposób wykonania: Wodę wymieszać z octem, solą oraz cukrem. Następnie doprowadzić do wrzenia. Gorąca marynatą zalać buraki.