Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: do warzyw

Farsz z wołowiny do pasztecików

Składniki: 400 g gotowanej wołowiny 1 cebula łyżka masła ½ łyżeczki soli pieprz 2 jajka ugotowane na twardo łyżka posiekanego koperku 2 łyżki bulionu Sposób wykonania: Wołowinę drobno pokroić a cebulę posiekać po czym przesmażyć je na rozgrzanym maśle. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i odstawić do ostygnięcia. W między czasie posiekać jajko i…

Farsz grzybowy do pasztecików

Składniki: 400 g świeżych grzybów ½ łyżki posiekanego szczypiorku ½ łyżki posiekanego koperku łyżka masła 2 łyżki śmietany sól pieprz Sposób wykonania: Kapelusze grzybów pokroić po czym wrzucić je do rondelka. Dodać koperek i natkę oraz sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszać i trzymać na małym ogniu. Gdy grzyby puszczą sok, wówczas dodać…