Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: do mięsa

Surówka z kapusty pekińskiej Pauliny

Składniki: 1 kapusta pekińska 2 kwaśne jabłka 1 cebula biała 1cebula czerwona 2 łyżki rodzynek 2 łyżki żurawin 2 łyżeczki zielonego konserwowego pieprzu sok cytryny sól, pieprz do smaku 2 łyżeczki cukru pęczek natki pietruszki kieliszek wytrawnego czerwonego wina Sposób przyrządzenia: Kapustę oczyścić i drobno posiekać, rodzynki i żurawiny sparzyć, osączyć, jabłka umyć, obrać i…

Moje mieszanki przyprawowe do mięs z grilla

1. Składniki: 1 łyżka czarnego pieprzu 1 łyżka ziaren kolendry kilka goździków 2 łyżeczki suszonych ulubionych ziół (oregano, tymianek) 2 łyżki mielonej, słodkiej papryki 1 łyżeczka mielonej, ostrej papryki 2 łyżki mielonego chili 1 łyżeczka nasion gorczycy 1 łyżeczka czosnku w proszku 1 łyżeczka cebuli w proszku 2 łyżki brązowego cukru 1 łyżka musztardy w…

Sos tzatziki

Składniki: 350 ml gęstej kwaśnej śmietany lub jogurtu 3 średnie świeże ogórki 5 ząbków czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka octu winnego sól do smaku Sposób przyrządzenia: Ogórki obrać. Zetrzeć na tarce o drobnych otworach lub drobno posiekać. Posolić. Obciążyć talerzykiem i poczekać, aż puści sok. Osączyć. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, oliwę,…