Składniki: 1 kapusta pekińska 2 kwaśne jabłka 1 cebula biała 1cebula czerwona 2 łyżki rodzynek 2 łyżki żurawin 2 łyżeczki zielonego konserwowego pieprzu sok cytryny sól, pieprz do smaku 2 łyżeczki cukru pęczek natki pietruszki kieliszek wytrawnego czerwonego wina Sposób przyrządzenia: Kapustę oczyścić i drobno posiekać, rodzynki i żurawiny sparzyć, osączyć, jabłka umyć, obrać i…
Tag: do mięsa
Mieszanki do grilla
Moje mieszanki przyprawowe do mięs z grilla
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
1. Składniki: 1 łyżka czarnego pieprzu 1 łyżka ziaren kolendry kilka goździków 2 łyżeczki suszonych ulubionych ziół (oregano, tymianek) 2 łyżki mielonej, słodkiej papryki 1 łyżeczka mielonej, ostrej papryki 2 łyżki mielonego chili 1 łyżeczka nasion gorczycy 1 łyżeczka czosnku w proszku 1 łyżeczka cebuli w proszku 2 łyżki brązowego cukru 1 łyżka musztardy w…
Sosy
Bardzo ostry sos satay
by Roman • • 0 Comments
Sosy
Sos tzatziki
by Bahus • • 0 Comments
Składniki: 350 ml gęstej kwaśnej śmietany lub jogurtu 3 średnie świeże ogórki 5 ząbków czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka octu winnego sól do smaku Sposób przyrządzenia: Ogórki obrać. Zetrzeć na tarce o drobnych otworach lub drobno posiekać. Posolić. Obciążyć talerzykiem i poczekać, aż puści sok. Osączyć. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, oliwę,…