Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: do mięsa

Surówka z rzeżuchy

 Składniki: 1 opakowanie rzeżuchy 2 kwaśne jabłka 2 łyżeczki pestek słonecznika 1 łyżeczka pestek dyni sok z cytryny oliwa z oliwek sól do smaku  Sposób przyrządzenia: Rzeżuchę  umyć, osączyć na papierowym ręczniku. Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach, skropić cytryną. W szklanej salaterce wymieszać rzeżuchę, jabłka, posypać pestkami słonecznika i dyni.…

Surówka Iwony z kolorowych papryk

Składniki: 1 papryka zielona 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 por/ biała część/ 4 duże pomidory przyprawa typu Vegeta 3-4 ząbki czosnku sok z cytryny natka pietruszki, Bazyli, szczypiorek szczypta cukru oliwa z oliwek Sposób przyrządzenia: Paprykę  umyć, osączyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paseczki. Por oczyścić i pokroić w talarki. Pomidory sparzyć wrzątkiem…

Surówka z włoskiej kapusty

Składniki: 1 średnia główka kapusty włoskiej 1 zielona papryka 1 czerwona papryka 1 marchewka 1 por/ biała część/ 2 ząbki czosnku 1 kwaśne jabłko kawałek selera 1 szklanka majonezu sól, pieprz, cukier do smaku Sposób wykonania: Kapustę oczyścić, poszatkować. Marchewkę, jabłko, seler umyć, obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Papryki umyć, usunąć gniazda…

Słodka surówka Iwony

Składniki: 3 kwaśne  jabłka 2 łyżki rodzynek 1 łyżka żurawin 2  marchewki sok z cytryny 1 łyżka płynnego miodu Sposób przyrządzenia: Jabłka i marchewki umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Rodzynki i żórawiny namoczyć w gorącej wodzie, osączyć. W salaterce wymieszać wszystkie składniki. Skropić sokiem z cytryny i doprawić 1 łyżką płynnego…