Składniki: 2 pomidory mała cukinia 2 jabłka 8 małych czerwonych cebul 3 ząbki czosnku 2 czerwone papryki sok z ½ cytryny sól, pieprz do smaku 4 łyżki oliwy z oliwek Sposób przyrządzenia: Czosnek obrać, pokroić na połówki i natrzeć boki salaterki. Cebulę obrać i pokroić w talarki. Pomidory i cukinię umyć, przekroić na połówki, usunąć…
Tag: do mięs
Listy
Marynata winna z ziarnami jałowca
by Jan Danielewicz • • 0 Comments
Listy
Marynata octowa do cielęciny
by Krystian Kasprzycki • • 0 Comments
Składniki: 1 szklanka wody 2/3 szklanki octu winnego 20 ziaren jałowca 10 ziaren pieprzu 2 liście laurowe nieco rozmarynu posiekana cebula Sposób wykonania: Wszystkie składniki dokładnie ze sobą wymieszać po czym doprowadzić do wrzenia.
Listy
Marynata z jałowcem do baraniny
by Danuta Bartoszewska • • 0 Comments
Składniki: 300 ml czerwonego wina wytrawnego owoc jałowca sól ziarna pieprzu szczypta cukru Sposób wykonania; Wszystkie składniki wymieszać po czym zamarynować mięso.
Listy
Marynata winna do mięsa drobiowego
by Konrad Poniatowski • • 0 Comments
Składniki: 1 1/2 szklanki wytrawnego czerwonego wina cebula łodyga selera naciowego marchewka 1-2 łyżki oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku 5 ziaren pieprzu Sposób wykonania: Cebulę posiekać, seler pokroić w słupki a marchewkę na plasterki. Dodać wino, oliwę, pieprz oraz posiekać czosnek. Wszystkie składniki wymieszać.

