Składniki: 1 łyżka ziaren z gorczycy 2 liście laurowe łyżka musztardy 100 ml piwa łyżka octu winnego 100 g posiekanej cebuli 2 łyżkami natki pietruszki 100 ml oleju Sposób wykonania: Wszystkie podane składniki dokładnie ze sobą wymieszać.
Tag: do mięs
Listy
Marynata do mięs z grilla
by Jola Karwat • • 0 Comments
Składniki: 2 posiekane cebule 2 łyżki oleju 8 łyżek keczupu 2 łyżki octu jabłkowego 2 łyżki sos tabasco 2 łyżki sosu Worcester 150 ml oleju Sposób wykonania: Wszystkie składniki oprócz oleju wymieszać ze sobą i podgrzewać około 5 minut, wówczas dodać olej i dokładnie wymieszać.
Listy
Cytrynowa marynata
by Halina Musielak • • 0 Comments
Składniki: 5 łyżek soku z cytryny 1 łyżeczka skórki z cytryny 5 łyżek aromatu rumowego 5 łyżek miodu płynnego 5 łyżek oliwy 1 łyżeczka curry 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Sposób wykonania: Miód wymieszać z sokiem i skórką z cytryny po czym dodać jeszcze aromat, oliwę, cukier oraz posiekaną natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszać.
Listy
Marynata chili
by Basia Jaszczuk • • 0 Comments
Listy
Marynata do baraniny Darii
by Daria Skotnicka • • 0 Comments
Składniki 1 łyżka oleju 1 łyżka octu winnego 1 szczypta cząbru 1 szczypta majeranku ¼ łyżeczki ostrej papryki szczypta soli szczypta pieprzu Sposób wykonania: Olej wymieszać z octem, cząbrem, majerankiem i papryką. Następnie doprawić jeszcze solą oraz pieprzem.

