Składniki: 100 ml czerwonego wina 1 cebula 50 g włoszczyzny 1 liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego szczypta pieprzu szczypta jałowca Sposób wykonania: Wino wymieszać z posiekaną włoszczyzną i przyprawami. Gdy składniki się połączą zamarynować mięso.
Tag: do mięs
Listy
Marynata do ryb z ziołami
by Karolina Józefiak • • 0 Comments
Składniki: 1/3 szkl. białego octu winnego 2/3 szkl oleju 1 łyżka ziół prowansalskich szczypta soli szczypta pieprzu Sposób wykonania: Ocet wymieszać z olejem i ziołami prowansalskimi. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Listy
Marynata imbirowa z dżem z pomarańczy
by Marianna Idziak • • 0 Comments
Składniki: 1 łyżka posiekanego imbiru ½ szkl dżemu z gorzkich pomarańczy 2 łyżki płynnego miodu 2 łyzki ciemnego sosu 2 łyżki musztardy 1 szczypta chili Sposób wykonania: Miód wymieszać z sosem oraz musztardą. Następnie dodać imbir, dżem oraz chili. Całość dokładnie wymieszać.
Listy
Marynata z ostra do drobiu
by Urszula Rachwał • • 0 Comments
Listy
Marynata meksykańska na jogurcie
by Bartek Łaski • • 0 Comments
Składniki:
- 3 szkl jogurtu naturalnego
- 4 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka chili
- 1 łyżeczka pieprzu
- 2 łyżki cukru
- skórka starta z 1 cytryny
- szczypta soli

