Składniki: 4 łyżki sosu sojowego 4 łyżki płynnego miodu 1 szczypta pieprzu 1 łyżka musztardy Sposób wykonania: Miód wymieszać z sosem sojowym oraz musztardą. Doprawić do smaku pieprzem.
Tag: do mięs
Listy
Marynata piwna z goździkami
by Ewa Lenartowicz • • 0 Comments
Składniki 2 szkl ciemnego piwa 3 łyżki płynnego miodu 1 łyżeczka zmielonych goździków 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu skórka starta z 2 pomarańczy Sposób wykonania: Piwo wymieszać z winem po czym dodać jeszcze goździki, sól, pieprz oraz skórkę z pomarańczy. Całość dokładnie wymieszać.
Listy
Podstawowa marynata
by Agnieszka Sasin • • 0 Comments
Listy
Marynata w białym winie z musztardą
by Wanda Tomaszek • • 0 Comments
Składniki: 1 szkl białego wytrawnego wina 2 łyżki musztardy sok z 1 cytryny skórka strata z 1 cytryny 2 łyżki płynnego miodu szczypta pieprzu szczypta soli Sposób wykonania: Wino wymieszać z musztardą, dodać sok i skórkę z cytryny oraz miód. Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Listy
Marynata z żubrówką
by Weronika Szewczak • • 0 Comments
Składniki: 2 szkl białego wytrawnego wina 3 łyżki żubrówki 1 łyżeczka cukru pudru Sposób wykonania: Wino wymieszać z żubrówką i cukrem pudrem.

