Składniki: 1 łyżeczka oliwy z oliwek 1 kapelusz pieczarki 300 g małych pieczarek ½ paczki zupy cebulowej w proszku ½ l kwaśnej śmietany 8 szkl pokrojonych warzyw: marchewki, selera, papryki, cukinii, kabaczka Sposób wykonania; Kapelusz pieczarki wrzucić na rozgrzaną oliwę i smażyć go około 5 minut po czym go odcedzić, a gdy ostygnie posiekać. Mniejsze…
Tag: dip
Listy
Dip fasolowo -cytrusowy
by Wanda Gawlik • • 0 Comments
Listy
Dip curry pełen ziół
by Beata Wojtczak • • 0 Comments
Składniki:
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- ½ szkl posiekanej cebuli
- ½ szkl posiekanej papryczki jalapeno
- 2 łyżeczki drobno posiekanej słodkiej papryki
- 1 łyżeczka sproszkowanego curry
- 1 łyżeczka sproszkowanego kminku
- ½ łyżeczka sproszkowanej kolendry
- ½ łyżeczki sproszkowanej kurkumy
- szczypta pieprzu
- ¼ łyżeczki soli
- 1 łyżka rodzynek
- 1 ½ szkl majonezu sojowego
- 1 łyżka posiekanej kolendry
- kilka kropel soku z cytryny
Listy
Dip z rukwi wodnej
by Beta Góra • • 0 Comments
Składniki: garść rukwi wodnej 1 szkl majonezu sojowego ¼ łyżeczki soli ¼ łyżeczki czarnego pieprzu Sposób wykonania: Rukiew pokroić na mniejsze kawałki. Dodać do niej majonez sojowy i całość zmiksować na gładką, jednolitą pastę. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Listy
Dip z karczochów z papryką
by Kazimierz Gołębiewski • • 0 Comments
Składniki: 2 puszki serc z karczochów 1 czerwona papryka 1 zielona papryka 3 ząbki czosnku 2 szkl majonezu biały pieprz ½ kg startego parmezanu Sposób wykonania: Karczochy odsączyć, opłukać i pokroić na ćwiartki. Następnie obie papryki posiekać a czosnek przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki wymieszać dodając jeszcze majonez oraz połowę sera. Doprawić do smaku pieprzem.…