Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dip z karczochów z papryką

Składniki:

  • 2 puszki serc z karczochów
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 szkl majonezu
  • biały pieprz
  • ½ kg startego parmezanu

Sposób wykonania:
Karczochy odsączyć, opłukać i pokroić na ćwiartki.
Następnie obie papryki posiekać a czosnek przecisnąć przez praskę.
Wszystkie składniki wymieszać dodając jeszcze majonez oraz połowę sera.
Doprawić do smaku pieprzem.
Rozłożyć w naczyniu żaroodpornym o wymiarach 20×20.
Posypać pozostałym parmezanem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni na około 45 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *