Składniki: 2 obrane, pokrojone w niezbyt grube słupki kalarepy Dip: ¼ szklanka majonezu 2 łyżki prażonych ziaren sezamu 1 łyżka octu ryżowego 1 łyżka płynnego miodu Sposób przyrządzenia: Składniki dipu dokładnie wymieszać, przełożyć do małej miseczki. Na środku półmiska ustawić miseczkę z dipem i otoczyć ją świeżo pokrojonymi słupkami z kalarepy.
Tag: dip
Listy
Dresing rzodkiewkowy
by Kornelia Luty • • 0 Comments
Składniki: 20 utartych na średniej tarce rzodkiewek 2 łyżki majonezu 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżka mleka sól, biały pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Utartą rzodkiewkę posolić, odstawić na 15 minut, odcisnąć sok. Tak przygotowaną rzodkiewkę połączyć z pozostałymi składnikami. Podawać po kilku minutach.
Listy
Serowy dip
by Ela • • 0 Comments
Listy
Łososiowy dip
by Julia • • 0 Comments
Składniki: 200 g twarożku 250 g łososia z puszki 1 łyzka posiekanego szczypiorku 2 łyżki sosu worcester sól pieprz Sposób wykonania: Łososia oraz twarożek dokładnie rozdrobnić widelcem i ze soba wymieszać. Dodać jeszcze posiekany szczypiorek oraz sos worcester. Doprawić do smku solą oraz pieprzem.
Listy
Dip z sera feta
by Malwina Pytel • • 0 Comments
Składniki: 10 dag sera feta 10 dag serka homogenizo¬wanego 1/2 szklanki dobrej śmietany 1/2 szklanki majo¬nezu 2 ząbki czosnku ko¬lorowy pieprz Sposób wykonania: Ser feta rozdrobnić i wymieszać z serkiem oraz śmietaną. Dodać jeszcze posiekany czosnek i pieprz do smaku.