Składniki: 75 g serka Twój Smak 2 łyżki mleka 25 g selera 25 g jabłek 25 g orzechów włoskich Sposób wykonania: Ser z dodatkiem mleka utrzeć na gładką pastę po czym dodać obrany seler i jabłka starte na tarce oraz posiekane orzechy. Całość dokładnie wymieszać.
Tag: dip
Listy
Aksamitny dip pomidorowy
by Matylda Kaniewska • • 0 Comments
Listy
Duszony dip morelowy
by Bartek Kruszewski • • 0 Comments
Składniki: 500 g moreli 200 g szalotki mały kawałek imbiru 100 ml octu winnego 75 g brązowego cukru 2 goździki 1 listek laurowy pieprz Sposób wykonania: Morele pokroić w drobną kostkę, cebulę i imbir posiekać. Całość dokładnie wymieszać dodając resztę przypraw i dusić na małym ogniu około 45 minut. Po tym czasie usunąć ziele angielskie…