Składniki:
- 300 g jagód
- 300 g twarożku homogenizowanego
- 2 jajka
- 100 g cukru
- 2 łyżeczki żelatyny
- 1 cytryna
Składniki; 6 żółtek 1 szkl soku pomarańczowego 1 szkl. białego wina 20 dag cukru 1 cytryna 1 pomarańcza kieliszek rumu 2 łyżeczki żelatyny 50 dag winogron Sposób wykonania: Żółtka razem z cukrem utrzeć w kąpieli wodnej. Z pomarańczy i cytryny wycisnąć sok i skórkę, dodać je do wino razem z resztą soku pomarańczowego. Doprowadzić do…
Składniki; 6 żółtek 1 szkl soku pomarańczowego 1 szkl. białego wina 20 dag cukru 1 cytryna 1 pomarańcza kieliszek rumu 2 łyżeczki żelatyny 50 dag winogron Sposób wykonania: Żółtka razem z cukrem utrzeć w kąpieli wodnej. Z pomarańczy i cytryny wycisnąć sok i skórkę, dodać je do wino razem z resztą soku pomarańczowego. Doprowadzić do…
Skladniki: 300 g poziomek 300 g twarożku homogenizowanego 2 jajka 100 g cukru 2 łyżeczki żelatyny 1 cytryna Sposób wykonania: Żółtka utrzeć razem z cukrem po czym dodać do nich przetarte poziomki , twarożek i połowę skórki startej z cytryny. Całość dokładnie wymieszać po czym dodać jeszcze żelatynę wymieszaną 80ml wody. Ponownie wymieszać i gdy…