Składniki: 2 pokrojone w drobną kostkę piersi kurczaka 2 szklanki wody 2 szklanki bulionu drobiowego 1 – 2 łyżeczek mielonego chili 1,5 szklanki kukurydzy konserwowej 1 szklanka salsy ½ szklanki żółtego tartego sera 3 szklanki chipsów tortilla Sposób przyrządzenia: W rondlu zalać wodą pokrojone piersi kurczaka, dodać bulion i chili, doprowadzić do wrzenia, gotować 8…
Tag: danie
Listy
Gęsta zupa z boczkiem, pomidorami i fasolą
by Magda Kuś • • 0 Comments
Składniki: 20 dkg boczku pokrojonego w kostkę 2 pokrojone w kostkę pomidory 1 puszka białej, wypłukanej fasoli konserwowanej 1,5 łyżeczki przyprawy włoskiej do sałatek 2 łyżki octu balsamicznego 1 szklanka pokrojonej w paski sałaty lodowej kilka posiekanych listków bazylii 1,5 litra bulionu drobiowego sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Na patelni dobrze przyrumienić boczek. W rondlu zalać…
Listy
Krupnik na wołowinie
by Magda Kuś • • 0 Comments
Składniki:
- 1 kg wołowiny z kością
- 2 kości wołowe ze szpikiem
- ¼ szklanki pokrojonej w plastry pietruszki
- ¼ szklanki pokrojonej w plastry łodygi selera
- 1 szklanka pokrojonej w kostkę marchewki
- 3 łyżki pokrojonej w kostkę cebuli
- kilka suszonych grzybów
- ½ szklanki kaszy jęczmiennej
- sól, pieprz, mielony imbir do smaku
Listy
Azjatycka marynata do grillowanego mięsa z drobiu
by Kasia Stec • • 0 Comments
Składniki: ½ szklanki sosu sojowego ¼ szklanki wódki sake lub mirin 2 łyżki brązowego cukru 2 ząbki zgniecionego w prasce czosnku 1 łyżka drobno posiekanego imbiru Sposób przyrządzenia: Wszystkie składniki marynaty zmiksować w blenderze . Przygotować czyste słoiczki, przelać do nich marynatę, szczelnie zamknąć. Przechowywać w lodówce. Przed użyciem wstrząsnąć.
Listy
Zupa ze szpinaku, kiełbasy i czerwonej fasoli
by Karolina Król • • 0 Comments
Składniki: 25 dkg cienkiej kiełbasy wieprzowej 1 łyżeczka oliwy 1 pokrojona w kostkę cebula 4 obrane, pokrojone w kostkę ziemniaki 1 puszka wypłukanej czerwonej fasoli konserwowanej 10 dkg listków szpinaku bulion drobiowy sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Kiełbasę pokroić w grube plastry. W rondlu rozgrzać oliwę, dodać kiełbasę, smażyć aż się przyrumieni, dodać cebulę i smażyć…