Składniki:
- 15 dag mięsa jagnięcia lub wołowiny do każdej porcji
- cebula suszona PRYMAT
- czosnek granulowany PRYMAT
- wino do smaku
- 2 małe papryczki
- 2 małe cebule
- 4 łyżki mąki
- sól czosnkowa PRYMAT
- pieprz mielony czarny PRYMAT
Składniki: 80 dag wołowiny 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki pieprzu 4 łyżki roztopionego masła 75 dag zielonego groszku 10 dag masła Sposób wykonania: Mięso oprószyć solą oraz pieprzem po czym obsmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie przełożyć mięso do brytfanny, wokół obsypując go groszkiem i posypując wiórkami masła. Wstawić pod przykryciem do piekarnika rozgrzanego do 150…
Składniki: 80 dag mielonego mięsa 1 cebula 1 kromka chleba ½ szkl. soku pomidorowego 1 jajko olej 5 plastrów ananasa 1 łyżka masła sól pieprz Sposób wykonania: Cebulę posiekać a kromki chleba pokroić w małe kosteczki i dodać całość do mięsa razem z jajkiem i sokiem. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz…
Składniki: 1 kg wołowiny 1 kg ziemniaków 4 cebule 5 dag suszonych grzybów 1 szkl. śmietany łyżka masła sól pieprz Sposób wykonania: Grzyby wcześniej namoczyć po czym gotować je około 30 minut, wówczas je odsączyć i pokroić w paseczki. W między czasie wołowinę pokroić w zrazy, które lekko zbić tłuczkiem i oprószyć pieprzem. Podsmażyć mięso…
Składniki: 1 kg wołowej pręgi 1 łyżeczka soli ½ łyżeczki pieprzu 2 łyżki oleju ¼ l czerwonego wina 2 łyżeczki sosu mięsnego w proszku 12,5 dag pieczarek z puszki 10 małych cebulek Sposób wykonania: Mięso pokroić w plastry po czym oprószyć go solą oraz pieprzem i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie wlewać wino po ścianie…