Składniki:
- • mięso wołowe
• cebula
• tłuszcz
• łyżeczka Vegety
• 1 listek laurowy
• 4 ziarenka pieprzu
• ziele angielskie
• 1/3l zupy ogonowej
• 2 łyżki mąki
Składniki: 1 kg ziemniaków 30 dag mięsa wołowego cebula łyżka zmielonych pestek słonecznika 2 jaja 4-6 łyżek mąki 8 łyżek tartej bułki pęczek natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Mięso pokroić na mniejsze kawałki i razem z posiekaną cebulą przesmażyć na rozgrzanej oliwie. W między czasie ziemniaki ugotować mundurkach po czym je obrać i zemleć…
Składniki: 8 listków bazylii 7,5 dag owczego sera 1 cebula 1 marchew 25 dag mielonego mięsa wołowego 1 żółtko 1 łyżeczka soli ziołowej łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżka oleju Sposób wykonania: Do mięsa dodać posiekaną cebulę, startą na tarce marchewkę oraz żółtko. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz papryką. Z masy formować…
Składniki: 60 dag wołowiny 2 cebule strąk czerwonej papryki mąka tłuszcz sól pieprz Sposób wykonania: Mięso pokroić w plastry, które zbić lekko tłuczkiem po czym obtoczyć je w mące. Następnie obsmażyć mięso na rozgrzanym, tłuszczu, wówczas przełożyć go do rondla, podlać odrobiną wodą i trzymać na małym ogniu do miękkości mięsa. W między czasie pokroić…