Składniki:
- 50 dag polędwicy wołowej
- 2 żółtka
- 1 cebula
- 1 ogórek kwaszony
- 5 dag grzybków marynowanych
- 1 łyżka oliwy
- sól
- pieprz
Składniki: 1,2 kg cielęciny ½ szkl. bułki tartej 9 łyżek masła 1 cebula 1 szkl. śmietany koperek sól pieprz Sposób wykonania: Cielęcinę wstawić do rozgrzanego piekarnika i upiec po czym pokroić ją w cienkie plasterki, które podsmażyć na rozgrzanym maśle. Następnie dodać posiekana cebule, sos z pieczeni oraz śmietanę. Całość wymieszać i doprowadzić do zagotowania.…
Składniki: 50 dkg cielęciny bez kości 5 dkg boczku w plastrach 2 łyżki masła 1 mała cebula 1 szklanka bulionu mięsnego ½ szklanki białego wina 1 łyżka mąki pszennej 2 jajka ½ cytryny Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, pokroić w niewielkie kawałki, każdy owinąć boczkiem. Na patelni rozgrzać masło, obrumienić na nim kawałki mięsa, przełożyć…