Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: danie z cielęciny

Potrawka cielęca

Skład: 75dkg mostku cielęcego 3-4 cebule 1 listek laurowy sól pieprz ziele angielskie imbir 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 1/2 szklanki wina 2 żółtka Sposób przyrządzenia: Oczyszczony i umyty mostek pokroić na porcje, włożyć do wrzącej, osolonej wody i gotować ok. 30 minut. Dodać obraną i umytą cebulę, listek laurowy, pieprz,…

Roladki cielęce z grzybowym farszem

Skład: sznycle cielęce plastry szynki olej masło cebula pieczarki lub grzyby leśne żółtka jaj sól, pieprz Sposób wykonania: Sznycle ostrożnie ale bardzo dokładnie rozbić na cienkie plastry, przyprawić. Grzyby drobno pokroić, cebulę obrać, posiekać w drobną kostkę. Na maśle zeszklić cebulę, dodać grzyby, udusić. Do schłodzonych grzybów dodać żółtka jaj, przyprawić, dokładnie wymieszać. Na każdy…

Roladki z cielęciny

Skład: plastry cielęciny (udziec) szynka wędzona w plastrach 20dkg kapusty białej oliwa sól, pieprz Sposób wykonania: Kotlety cielęce rozbić młotkiem do mięsa na cienkie plastry, przyprawić solą i pieprzem. Kapustę pokroić, polać łyżeczką oliwy, popieprzyć, zmiksować. Rozbite kotlety posmarować pastą, przykryć plastrem szynki, ciasno zrolować i spiąć wykałaczkami lub obwiązać nicią. Usmażyć na rumiany kolor.…

Sznycle wiedeńskie

Skład: cielęcina zrazowa jajka tarta bułka mąka olej masło sól, pieprz Sposób wykonania: Mięso dokładnie myjemy, obsączamy, kroimy w plastry, rozbijamy oraz przyprawiamy. Panierujemy w mące, jajku i tartej bułce. Smażymy na oleju z dodatkiem masła na zloty kolor. Dekorujemy plastrami cytryny, podajemy.