Skład: ok 1 kg pieczeni cielęcej Marynata: 1/4 szklanki oliwy łyżka sosu sojowego 1/4 szklanki wody łyżka miodu 1 ząbek czosnku-wyciśnięty po 1/4 łyżeczki: oregano, bazylia, tymianek, wegeta szczypta soli pół łyżeczki octu winnego Sposób przyrządzenia: Składniki na marynatę wymieszać bardzo dobrze ze sobą a następnie oblać mięso. Wstawić do lodówki na co najmniej 1…
Tag: danie z cielęciny
Cielęcina
Ragout cielęce a la Ancienne
by Vjesja • • 2 komentarze
Cielęcina
Pieczeń cielęca 2
by Krystyna • • 0 Comments
Skład: cielecina bez kości łyżka tłuszcz czosnek sól Sposób przyrządzenia: Mięso opłukać,osuszyć, uformować. Osolić i zrumienić ze wszystkich stron na silnie rozgrzanym tłuszczu. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, polać tłuszczem ze smażenia, skropić wodą. Wstawić do średnio gorącego piekarnika i piec, polewając sosem. Wyparowany sos uzupełniać wodą. Gdy pieczeń jest prawie miękka, posmarować powierzchnię mięsa roztartym…
Cielęcina
Nóżki cielęce faszerowane
by Olusia • • 0 Comments
Skład: 4 ugotowane nóżki cielęce 2 łyżki mąki 3 jajka 3 łyżki tartej bułki 5 łyżek masła 300 g ugotowanej wieprzowiny 1 cebula sól pieprz Sposób przyrządzenia: Wieprzowinę zemleć z obrana, posiekaną i sparzoną wrzątkiem cebulą. Przesmażyć na 1 łyżce masła, doprawić solą i pieprzem. Po odstawieniu z ognia wbić 2 jajka i wymieszać. Nóżki…