Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: danie sojowe

Czulent wegetariański

Składniki: • kotlety sojowe • ząbek czosnku • sól i pieprz do smyka • majeranek • włoszczyzna kostka rosołowa • oliwa • jajko Sposób wykonania: Kotlety sojowe gotowe (albo ulepione granulatu sojowego, kaszy mannej i otrębów owsianych, obtoczone w białku). Kotlety gotuje w kostce warzywnej z posiekanym czosnkiem i suszoną włoszczyzną, posypane majerankiem, solą i…

Tofu sojowe z pomidorkami koktajlowymi

Składniki: 15 pomidorków koktajlowych 2 ogórki opakowanie tofu sałatkowego (sojowego Orico) opakowanie oliwek czarnych 1 cebulka czerwona bazylia do dekoracji Wykonanie: Pomidorki umyć i przekroić na pół. Ogórki umyć, obrać i pokroić w plasterki. Cebulkę obrać i drobno posiekać. Listki bazylii, poskubać na kawałki, Tofu sałatkowe Orico pokroić na drobna kostkę. Delikatnie wymieszać Przepis nadesłany…

Kotlety sojowe w pierzynce pomidorków

 Składniki: 5 dużych twardych pomidorów opakowanie kotletów sojowych Orico kilka listków bazylii do dekoracji 1 cebulka 2 suchary Wykonanie: Pomidory umyć dokładnie i wytrzeć ,następnie odciąć czubek z twardą częścią. Wydrążyć miąższ ze środka, i drobno posiekać razem z tą odciętą częścią.  cebulkę pokroić i zeszklić na patelni, wymieszać z rozdrobnionym miąższem i dodać pokruszone…

Sałatka z sojowym tofu

Składniki: 2 średnie ogórki 1 opakowanie sałatkowego tofu "Orico" 2 kromki ciemnego chlebka pumpernikiel 1 ostra papryczka koperek do dekoracji 2 łyżki majonezu sojowego  Wykonanie: Ogórki umyć i wytrzeć (nie obierać), pokroić w cienkie plasterki i poukładać na talerzu. Tofu sałatkowe pokroić i dodać do ogórków.  Kromkę chlebka pokroić w kostkę i podsmażyć chwilkę na…

Sałatka sojowa z pieczarkami

Składniki: 30 dag. kiełków sojowych 15 dag. pieczarek 10 dag. świeżego groszku 2 pomidory pęczek rzodkiewek cebula ząbek czosnku sok z połowy cytryny kilka liści zielonej sałaty 2 łyżki oleju sałatkowego łyżka sosu sojowego łyżeczka octu winnego sól pieprz Przygotowanie: Kiełki opłukać i osączyć. Pieczarki obrać i gotować minutę w osolonym wrzątku. Odcedzić i pokroić…