Składniki: grubo starte ziemniaki jelito na kiełbasę cebula sól czosnek Produkty Kamis: pieprz czosnkowy majeranek przyprawa do dań z ziemniaków Sposób przygotowania: Utarte ziemniaki przyprawić solą, majerankiem, pieprzem czosnkowym. Dodać podsmażoną i posiekaną cebulę oraz posiekany czosnek. Nałożyć do jelita. Ugotować i podsmażyć. Przepis nadesłano na konkurs Kamis. Autor: Oleczka85
Tag: dania półmięsne
Półmięsne
Gołąbki inaczej
by Aneta 26 • • 0 Comments
Półmięsne
Crepy*
by Oleczka 85 • • 3 komentarze
Składniki: ciasto naleśnikowe kiełbasa 20 dag sera żółtego pieczarki kukurydza z puszki kapusta cebula skwarki ze słoniny inne dodatki według upodobania Sposób przyrządzenia: Pokroić kiełbasę i cebulę w kostkę, podsmażyć. Kapustę posolić i poszatkować, pieczarki pokroić. Wszystko podsmażyć. Zrobić ciasto naleśnikowe i dodać do niego część kiełbasy i cebuli. Usmażyć naleśniki. Po odwróceniu na drugą…
Półmięsne
Kotlety mielone z kapustą*
by muchowa • • 0 Comments
Półmięsne
Paszteciki z mózgu w francuskim cieście
by marek • • 0 Comments
Rozwałkować ciasto francuskie na pół palca grubości, wycisnąć dwa razy tyle krążków, ile się chce mieć pasztecików. Z połowy wycisnąć w środku jeszcze mniejszy krążek wielkości dwuzłotówki, nasmarować krążki jajem, przykryć wyciętymi i tak upiec. Pozostałe z wycięcia upiec osobno, aby służyły do nakrycia pasztecików. Farsz mózgowy do nich robi się w następujący sposób: Na…