Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: dania półmięsne

Kiełbasa z ziemniaków

Składniki: grubo starte ziemniaki jelito na kiełbasę cebula sól czosnek Produkty Kamis: pieprz czosnkowy majeranek przyprawa do dań z ziemniaków Sposób przygotowania: Utarte ziemniaki przyprawić solą, majerankiem, pieprzem czosnkowym. Dodać podsmażoną i posiekaną cebulę oraz posiekany czosnek. Nałożyć do jelita. Ugotować i podsmażyć. Przepis nadesłano na konkurs Kamis. Autor: Oleczka85  

Gołąbki inaczej

Składniki:

  • 70 dag mięsa mielonego
  • około 80 dag białej kapusty
  • 1 duża cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 szklanka ryżu
  • 1/2 szklanki kaszy manny
  • 2 jaja
  • 2-3 kostki rosołowe
  • przecier pomidorowy
  • łyżka mąki pszennej
  • łyżka mąki ziemniaczanej

Produkty Kamis:

  • przyprawa do mięsa mielonego Kamis

Crepy*

Składniki: ciasto naleśnikowe kiełbasa 20 dag sera żółtego pieczarki kukurydza z puszki kapusta cebula skwarki ze słoniny inne dodatki według upodobania Sposób przyrządzenia: Pokroić kiełbasę i cebulę w kostkę, podsmażyć. Kapustę posolić i poszatkować, pieczarki pokroić. Wszystko podsmażyć. Zrobić ciasto naleśnikowe i dodać do niego część kiełbasy i cebuli. Usmażyć naleśniki. Po odwróceniu na drugą…

Paszteciki z mózgu w francuskim cieście

Rozwałkować ciasto francuskie na pół palca grubości, wycisnąć dwa razy tyle krążków, ile się chce mieć pasztecików. Z połowy wycisnąć w środku jeszcze mniejszy krążek wielkości dwuzłotówki, nasmarować krążki jajem, przykryć wyciętymi i tak upiec. Pozostałe z wycięcia upiec osobno, aby służyły do nakrycia pasztecików. Farsz mózgowy do nich robi się w następujący sposób: Na…