Składniki: 1 główka czerwonej kapusty 250 g mieszanki suszonych owoców 100 ml czerwonego wina 3 łyżki masła 1 łyżka maki sól cukier sok z cytryny Sposób wykonania: Kapustę poszatkować po czym zalać ją szklanką wody. Dodać łyżeczkę soli i 1.2 łyżeczki cukru u gotować około 40 minut. Po tym czasie dodać suszone owoce i nadal…
Tag: czerwona kapusta
Listy
Surówka z modrej kapusty
by Patryk Sokołowski • • 0 Comments
Skałdniki: ½ główki czerwonej kapusty 1 cebula 2 łyżki octu winnego 3 łyżki oleju sól cukier sok z cytryny Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, odcisnąć powstały sok po czym dodać do niej posiekaną cebulę. Całość skropić olejem ora z octem i dokładnie wymieszać. Doprawić jeszcze do smaku solą, cukrem oraz sokiem z cytryny.
Listy
Łatwa tania zupa z czerwonej kapusty
by Kamila Dudych • • 0 Comments
Składniki: ½ główki czerwonej kapusty 1 duża marchewka 2 średnie pietruszki 3 łodygi selera naciowego 1 kwaśne jabłko bulion warzywny 2 średnie cebule 25 dkg kiełbasy śląskiej sól, cukier, pieprz do smaku 4 ziela angielskie liść laurowy olej Sposób przyrządzenia: Do garnka wlać około 3 litrów wody dodać bulion warzywny, ziele angielskie, liść laurowy, poszatkowaną…
Listy
Makaron z czerwoną kapustą
by Michał Depczyński • • 0 Comments
Składniki: ½ kg ugotowanego makaronu ½ główki czerwonej kapusty 2 małe czerwone papryki 1 por/ biała część/ 2 marchewki szczypta imbiru 1 łyżka sosu sojowego sól, pieprz ziołowy oliwa z oliwek do smażenia Sposób przyrządzenia: Kapustę poszatkować. Paprykę umyć, obrać usunąć gniazda nasienne i pokroić w drobną kosteczkę. Pora umyć, przeciąć na pół i drobno…
Kapusta
Czerwona kapusta w winie
by Alina Błachowicz • • 0 Comments
Składniki: 1 czerwona kapusta 200 g rodzynek 1 szkl. czerwonego wina 1 cebula 1 łyżka masła 1 łyżka brązowego cukru 2 listki laurowe 4 ziarna ziela angielskiego sól Sposób wykonania: Posiekaną cebulę zeszklić na rozgrzanym maśle. W między czasie poszatkować kapustę a rodzynki sparzyć wrzątkiem i razem wrzucić do cebulki. Całość dokładnie wymieszać, wrzucić jeszcze…