Składniki: ½ główki czerwonej kapusty 4 buraki 1 jabłko 3 łyżki chrzanu 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka octu winnego sól pieprz Sposób wykonania: Kapustę poszatkować i sparzyć wrzątkiem. Następnie buraki zetrzeć n tarce a jabłko pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Następnie zetrzeć a tarce chrzan i dodać go do jogurtu. Doprawić…
Tag: czerwona kapusta
Sałatki
Sałatka z czerwonej kapusty i gruszki
by Martyna Krzykowska • • 0 Comments
Składniki: ½ główki czerwonej kapusty sól ½ cytryny 1 gruszka koperek 2 łyżki oliwy z oliwek cukier Sposób wykonania: Kapustę poszatkować po czym obgotować w osolonej wodzie, wówczas ja odcedzić i skropić sokiem z cytryny. Następnie obraną gruszkę pokroić w kostkę i dodać do kapusty. Skropić całość oliwą z oliwek, doprawić do smaku solą oraz…
Sałatki
Sałatka śledziowa z fasolą
by Kornelia Fluder • • 0 Comments
Składniki: 3 filety śledziowe 1 puszka fasoli czerwonej 1 puszka białej fasoli 15 małych cebulek konserwowych biała część pora 4 ogórki konserwowe 4 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy natka pietruszki pieprz Sposób wykonania: Filety śledziowe pokroić w paseczki, fasolki odsączyć z zalewy, przelać wrzątkiem i dodać do śledzi. Następnie, cebulki przekroić na pół, pora pokroić…
Sałatki
Sałatka z czerwonej kapusty z jabłkami
by Brygida Piorun • • 0 Comments
Składniki: 40 dag czerwonej kapusty 2 jabłka 1 ząbek sosu 1 mała cebula sól pieprz zmielony kminek 2 łyżki oleju sok z cytryny Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, obrane jabłka zetrzeć na tarce i skropić sokiem z cytryny i wymieszać z kapustą. Następnie cebule i czosnek posiekać, wymieszać je z kminkiem, olejem, sokiem z cytryna solą…
Sałatki
Sałatka z czerwonej kapusty i jabłka
by Sabina Karkoszka • • 0 Comments
Składniki: 40 dag kiszonej czerwonej kapusty cebula jabłko ½ puszki kukurydzy sól pieprz cukier olej Sposób wykonania: Kapustę i kukurydze odsączyć z zalewy, cebulę posiekać a jabłko zetrzeć n tarce. Całość dokładnie ze sobą wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Na konie polać olejem i wstawić do lodówki na 30 minut.