Składniki: 1 mała główka czerwonej kapusty sól goździki 2 jabłka 1 mała cebula cukier pieprz sok z cytryny kilka łyżek oleju posiekana natka pietruszki Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, jabłka pokroić w kostkę, cebule posiekać. Doprawić do smaku goździkami, cukrem, pieprze, sokiem z cytryny oraz olejem. Udekorować natką pietruszki.
Tag: czerwona kapusta
Listy
Sałatka z kapusty z kukurydzą
by Weronika • • 0 Comments
Listy
Sałatka z czerwonej kapusty, jabłka i cebuli
by Donata Rożek • • 0 Comments
Składniki: mała czerwona kapusta 2 jabłka 1-2 cebule 2-3 łyżki oliwy sok z cytryny ocet winny zielona pietruszka sól, cukier Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, jabłka zetrzeć na tarce a cebulę posiekać. Następnie oliwę wymieszać z sokiem z cytryny oraz octem winnym. Doprawić do smaku solą oraz cukrem i polać sosem sałatkę. Na koniec posypać posiekaną…
Listy
Surówka z czerwonej kapusty, jabłka
by Weronika Idzik • • 0 Comments
Składniki główka czerwonej kapusty cebula duże winne jabłko sok z połowy pomarańczy 2 łyżki rodzynek olej słonecznikowy cukier sól Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, obrane jabłko zetrzeć na tarce, dodać jeszcze rodzynki i całość dokładnie wymieszać. Skropić sokiem z pomarańczy oraz olejem i doprawić do smaku solą oraz cukrem.
Listy
Surówka z kapusty, jabłka i rodzynek
by Leokadia Buczyńska • • 0 Comments
Składniki: 50 dag czerwonej kapusty 2 soczyste winne jabłka kieliszek wytrawnego czerwonego wina łyżka rodzynków 2 łyżki oliwy sok z cytryny cukier sól Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, obrane jabłka pokroić w drobną kostkę a rodzynki sparzyć wrzątkiem. Wszystkie składników wymieszać ze sobą. Następnie wino wymieszać z oliwą, sokiem z cytryny, solą oraz cukrem. Powstałym sosem…