Składniki: 50 dag czerwonej kapusty 2 soczyste winne jabłka kieliszek wytrawnego czerwonego wina łyżka rodzynków 2 łyżki oliwy sok z cytryny cukier sól Sposób wykonania: Kapustę poszatkować a jabłka zetrzeć na tarce. Skropić winem i posypać rodzynkami. Doprawić jeszcze do smaku sokiem z cytryny, oliwą, solą oraz cukrem.
Tag: czerwona kapusta
Listy
Sałatka kapuściana z selerem
by Judyta Fiszer • • 0 Comments
Listy
Sałatka fasolowa z kapustą
by Weronika Rzeźnik • • 0 Comments
Składniki: 2 szklanki poszatkowanej białej kapusty 2 szklanki czerwonej kapusty 3 drobno posiekane czerwone cebulki Sos: ½ łyżki masła ½ łyżki mąki ½ łyżki cukru ½ łyżki ostrej musztardy łyżka octu winnego pół szklanki bulionu z kostki sól pieprz Sposób wykonania: Kapusty i cebulę wymieszać ze sobą. Następnie na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę po czym…
Listy
Sałatka z czerwonej kapusty i fasoli
by Halina Szczotka • • 0 Comments
Składniki: ½ kg czerwonej kapusty 10 dag perłowej fasoli 1-2 duże jabłka 1 duża cebula 3-4 łyżki olej ¼ łyżeczki kwasku cytrynowego sól cukier Sposób wykonania: Kapustę poszatkować. Następnie wcześniej namoczoną w wodzie fasolę również ugotować. Jabłka pokroić w kostkę, cebulę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Skropić całość olejem i doprawić do smaku solą,…
Listy
Surówka z czerwonej kapusty z pomarańczą
by Teresa Ziomek • • 0 Comments
Składniki: ½ główki czerwonej kapusty 2 pomarańcze 2 łyżki octu z czerwonego wina 4 łyżki oleju sól cukier sok z cytryny Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, pomarańcze obrać i podzielić na cząstki. Następnie ocet wymieszać z olejem, doprawić do smaku solą, cukrem oraz sokiem z cytryny. Sosem polać sałatkę.