Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: czerwona kapusta

Sałatka kapuściana z winem

Składniki: 50 dag czerwonej kapusty 2 soczyste winne jabłka kieliszek wytrawnego czerwonego wina łyżka rodzynków 2 łyżki oliwy sok z cytryny cukier sól Sposób wykonania: Kapustę poszatkować a jabłka zetrzeć na tarce. Skropić winem i posypać rodzynkami. Doprawić jeszcze do smaku sokiem z cytryny, oliwą, solą oraz cukrem.

Sałatka fasolowa z kapustą

Składniki: 2 szklanki poszatkowanej białej kapusty 2 szklanki czerwonej kapusty 3 drobno posiekane czerwone cebulki Sos: ½ łyżki masła ½ łyżki mąki ½ łyżki cukru ½ łyżki ostrej musztardy łyżka octu winnego pół szklanki bulionu z kostki sól pieprz Sposób wykonania: Kapusty i cebulę wymieszać ze sobą. Następnie na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę po czym…

Sałatka z czerwonej kapusty i fasoli

Składniki: ½ kg czerwonej kapusty 10 dag perłowej fasoli 1-2 duże jabłka 1 duża cebula 3-4 łyżki olej ¼ łyżeczki kwasku cytrynowego sól  cukier Sposób wykonania: Kapustę poszatkować. Następnie wcześniej namoczoną w wodzie fasolę również ugotować. Jabłka pokroić w kostkę, cebulę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Skropić całość olejem i doprawić do smaku solą,…