Składniki: 1/2 główki białej kapusty ćwierć główki czerwonej kapusty 5 dag rodzynek duża cebula mały słoik majonezu pęczek natki pietruszki sól pieprz Sposób wykonania: Kapustę poszatkować po czym dodać do niej rodzynki i posiekana cebule. Polać całość majonezem i doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Udekorować natką pietruszki.
Tag: czerwona kapusta
Listy
Sałatka z białej i czerwonej kapusty Iwony
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 30 dkg czerwonej kapusty 10 dkg białej kapusty 4 dkg wyłuskanych orzechów włoskich ½ szklanki rodzynek kilka suszonych śliwek ½ szklanki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka oleju 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Obie kapusty umyć, usunąć grube głąby , liście poszatkować, sparzyć, wyłożyć do salaterki. Cebulę…
Listy
Sałatka kapuściana z selerem i marchewką
by Justyna Jasik • • 0 Comments
Składniki: po niedużym kawałku kapusty białej i czerwonej pół selera 1-2 marchewki cebula 2 łyżki majonezu cukier sól Sposób wykonania: Kapusty poszatkować, seler i marchewki zetrzeć na tarce a cebulę posiekać. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Dodać majonez oraz cukier i sól do smaku.
Listy
Sałatka z bananów i wiórek kokosowych
by Urszula Grabińska • • 0 Comments
Składniki: po 1/4 główki kapusty białej i czerwonej 3 twarde banany 5 dag wiórków kokosowych 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego sok z cytryny 2 łyżki oliwy sól pieprz Sposób wykonania: Kapusty poszatkować, obrane banany pokroić na plasterki. Następnie jogurt wymieszać z wiórkami kokosowymi, sokiem z cytryny, oliwą, solą oraz pieprzem. Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
Listy
Sałatka kapuściana z marchewką
by Joanna Antosik • • 0 Comments
Składniki: 1/2 główki małej czerwonej kapusty 1/2 główki małej białej kapusty 1 duże czerwone jabłko 1/2 małej czerwonej cebuli 4 marchewki Sos: 1/2 szklanki majonezu (można dodać więcej) 1/4 szklanki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli, a nawet więcej 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu Sposób wykonania: Obie kapusty poszatkować, jabłko i marchewkę zetrzeć na…