Składniki:
- 1 kg czereśni
- 1 szkl cukru
- kawałek laski wanilii
- kilka goździków
- rum
Składniki: 50 dkg polędwiczek wieprzowych pokrojonych w plasterki 1 łyżka oleju 1 oczyszczona, pokrojona w paski zielona papryka 1 oczyszczona, pokrojona w paski żółta papryka 1,5 szklanki wydrylowanych czereśni 2 łyżki sosu chili słodko ostrego 2 łyżki sosu słodko kwaśnego Sposób przyrządzenia: Na patelni rozgrzać olej, dodać mięso, smażyć 4 minuty. Dodać pokrojoną w paski…
Składniki: 2 duże, obrane i starte na grubej tarce buraki 20 wydrylowanych, przekrojonych na połowę czereśni 2 łyżki octu jabłkowego 2 łyżki podprażonych płatków migdałowych sól, pieprz, cukier do smaku Sposób przyrządzenia: W salaterce wymieszać buraki z octem, przyprawić do smaku, odstawić na 60 minut. Dodać czereśnie, wymieszać. Surówkę udekorować płatkami migdałów.
Składniki: 4 pokrojone drobno ostre papryki 1 duże, kwaśne jabłko, oczyszczone, pokrojone w kostkę 1 kg czereśni bez pestek, rozdrobnione 1,5 szklanki wody 2/3 szklanki octu jabłkowego 1,5 łyżeczki tartego imbiru ½ łyżeczki mielonego cynamonu szczypta soli szczypta mielonych goździków szczypta mielonej gałki muszkatołowej Sposób przyrządzenia: W rondlu o grubym dnie wymieszać wszystkie składniki, doprowadzić…