Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Polędwiczki wieprzowe z czereśniami i papryką

Składniki:

  • 50 dkg polędwiczek wieprzowych pokrojonych w plasterki
  • 1 łyżka oleju
  • 1 oczyszczona, pokrojona w paski zielona papryka
  • 1 oczyszczona, pokrojona w paski żółta papryka
  • 1,5 szklanki wydrylowanych czereśni
  • 2 łyżki sosu chili słodko ostrego
  • 2 łyżki sosu słodko kwaśnego


Sposób przyrządzenia:

Na patelni rozgrzać olej, dodać mięso, smażyć 4 minuty. Dodać pokrojoną w paski paprykę, smażyć kolejne 4 minuty, dodać czereśnie i sosy dusić 3 minuty. Skorygować smak przyprawą do zup w płynie i solą. Podawać z ryżem.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *