Składniki:
- ½ kg moreli
- ½ kg czarnych porzeczek
- garstka liści mięty
- garść płatków migdałowych
- ½ kg cukru
We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.
The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ...
Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.
Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.
Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.
Składniki:
Składniki: ½ kg skórek ze śliwek 2 łyżeczki cukru 1 szkl wody Sposób wykonania: Do słoja wrzucić rozgniecione porzeczki. Następnie zasypać je cukrem i zalać wodą. Obwiązać słoi gazą i odstawić w ciepłe miejsce aż skwaśnieje. Wówczas całość przecedzić i rozlać do butelek.
Składniki: 1 jabłko 125 gram czarnych porzeczek Sposób wykonania Obrane jabłko pokroić na mniejsze kawałki. Dodać porzeczki i całość dokładnie zmiksować Przelać do szklanki.
Składniki: 1 kg czarnej porzeczki 60-80 dkg cukru Sposób przyrządzenia: Owoce umyć, obrać z szypułek, osączyć. Połowę owoców zmiażdżyć i zasypać cukrem na kilka godzin odstawić. Gotować na małym ogniu ,aż masa zacznie gęstnieć, wtedy dodać resztę pozostałych owoców i gotować na małym ogniu, raz po raz mieszać. Gotowy dżem jest wtedy , gdy przeniesiona…
Składniki: 4 gruszki 400 g czarnych porzeczek 150 g cukru ½ laski wanilii ½ szkl. likieru z czarnej porzeczki łyżka soku z cytryny Sposób wykonania: Porzeczki przetrzeć przez sito po czym włożyć je do wrzącej wody, dodać cukier oraz laskę wanilii i gotowca około 10 minut. W między czasie gruszki obrać, pokroić i skropić sokiem…