Składniki:
- 1 szklanka mąki
- 2 szklanki mleka
- 2 jaja
- 2 łyżeczki oleju
- 100 ml śmietanki
- 10 dag orzechów włoskich
- 10 dag płatków migdałów
- 10 dag orzechów laskowych
- 1 łyżeczka skórki pomarańczowej
- 1skórka otarta z cytryny
- 20 dag czekolady mlecznej
Sposób przyrządzenia:
Wymieszaj mąkę z jajkami, mlekiem olejem, aż do uzyskania grubej konsystencji śmietany. Smaż na patelni cienkie naleśniki. Drobno posiekaj orzechy, dodaj płatki migdałów, skórkę pomarańczy i cytryny. Rozpuść czekoladę w niewielkim rondelku, dodaj do niej śmietanę i posiekane bakalie. Na każdy naleśnik nałóż czekoladową masę z bakaliami i złóż go tak, jak lubisz. Przed podaniem możesz oprószyć naleśniki cukrem.
Przepis został nadesłany na konkurs „Ekspresowy konkurs bakaliowy” przez Dominika Ołdziejewska