Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Naleśniki biszkoptowe z mięsem

 Składniki:

  • 25 dag mąki
  • 3 jajka
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka wody (ciepłej)
  • 3 łyżki oleju lub stopionego masła
  • 4 dag tłuszczu do smażenia
  • 1/2 łyżeczki cukru , sól

Nadzienie mięsne:

  • 25-30 dag mięsa gotowanego
  • 1 łyżka zielonej natki
  • cebula, sól, pieprz


Sposób przyrządzenia:

Żółtka jajek wymieszać z mlekiem, dodać sól, cukier i przesianą mąkę, wyrobić gładkie ciasto. Odstawić na 10-20 min., a następnie dodać ciepłą wodę, stopione masło lub olej i jeszcze wymieszać. Przed samym smażeniem dodać do ciasta ubitą pianę z białek. Smażyć natłuszczając patelnię. Z tej ilości ciasta przy smażeniu na patelni o średnicy 17 cm. otrzymuje się 15-16 naleśników.
Można podawać z nadzieniem owocowym np. truskawki lub inne owoce sezonowe , a także z nadzieniem mięsnym:
Wykonanie nadzienia mięsnego:
Gotowane mięso zmielić w maszynce. Drobno pokrojoną w kostkę cebulę podsmażyć i dodać mięso, mięso osolić, popieprzyć, posypać natką pietruszki i wymieszać. Mięso można skropić przyprawą do zup w płynie. Jeśli mięso jest zbyt suche, rozsypuje się można dodać kilka łyżek rosołu, mleka lub śmietany. Naleśniki smarować nadzieniem, zwijać w rulony lub składać w książeczkę i podsmażyć.
Przepis nadesłała na "Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta" Wioletta Luter

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *