Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Naleśnikowe sakiewki

Składniki:

  • 3/4 szklanki mąki
  • 1 i 1/2 szklanki mleka
  • 2 jajka
  • 3 łyżki oleju
  • sól
  • 1 cebula
  • 30 dag. pieczarek
  • pół strąka czerwonej papryki
  • sznurek dekoracyjny do obwiazania

Sposób wykonania:

  1. Mąkę rozmieszać z mlekiem, jajkami, 2 łyżkami oleju, szczyptą soli tak by powstało ciasto naleśnikowe. Usmażyć naleśniki. Pieczarki pokroić na plasterki, paprykę w kostkę. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Dodać pieczarki i paprykę i przesmażyć na małym ogniu ok. 10 minut. Przyprawić solą i pieprzem. Powstały farsz kłaść na naleśnikach , z każdego uformować sakiewkę i obwiązać.
    Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *