Składniki:
- 3/4 szklanki mąki
- 1 i 1/2 szklanki mleka
- 2 jajka
- 3 łyżki oleju
- sól
- 1 cebula
- 30 dag. pieczarek
- pół strąka czerwonej papryki
- sznurek dekoracyjny do obwiazania
Sposób wykonania:
- Mąkę rozmieszać z mlekiem, jajkami, 2 łyżkami oleju, szczyptą soli tak by powstało ciasto naleśnikowe. Usmażyć naleśniki. Pieczarki pokroić na plasterki, paprykę w kostkę. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Dodać pieczarki i paprykę i przesmażyć na małym ogniu ok. 10 minut. Przyprawić solą i pieprzem. Powstały farsz kłaść na naleśnikach , z każdego uformować sakiewkę i obwiązać.
Przepis nadesłany na konkurs Wakacyjny konkurs Pychotka.pl i Manta. Marzena Gad