Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: ciasto francuskie

Różki z ciasta francuskiego

Składniki: 40 dag ciasta francuskiego 8 suszonych śliwek 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki mączki migdałowej 3 dag masła 2 jajko 1 żółtko 5 dag płatków migdałowych Sposób wykonania: Do roztopionego masła dodać jajko, mączkę migdałową oraz cukier. Całość dokładnie wymieszać. Ciasto francuskie pokroić na 4 kwadraty, na które rozłożyć przygotowaną wcześniej mieszankę oraz po…

Roladki w cieście francuskim

Składniki: 500 g metki 1 puszka kukurydzy 150 g czerwonej papryki 2 łyżki relishu pomidorowego 1 opakowanie ciasta francuskiego Sos: 1 opakowanie sosu do pieczeni ¼ l wody 2 łyżki słodkiej śmietanki 1 łyżka relishu pomidorowego Sposób wykonania: Do metki dodać odsączoną kukurydzę, paprykę oraz relish pomidorowy. Całość dokładnie wymieszać. Następnie ciasto francuskie rozwałkować i…

Greckie ciasteczka

Składniki: mrożone ciasto francuskie 1 szkl. miodu ½ kostki masła 200 g mielonych orzechów włoskich 150 g migdałów sok z wyciśniętych pomarańczy i cytryn Sposób wykonania: Ciasto lekko rozmrozić i pokroić na 4 części. Następnie migdały posiekać i połączyć z orzechami. Następnie jeden płat ciasta rozłożyć na dnie formy opłukanej zimną wodą , na nim…

Napoleonki Marleny

Składniki: mrożone ciasto francuskie cukier puder koncentrat kremu karpatka 2 żółtka ½ łyżeczki aromatu waniliowego Sposób wykonania: Ciasto lekko rozmrozić po czym przekroić na pół i ułożyć na blasze opłukana zimną wodą. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni na 20 minut. W miedzy czasie przygotować krem według opisu na opakowaniu po czym wbić do…

Francuskie ciasta na śniadanie

Składniki: mrożone ciasto francuskie 2 płaskie łyżki proszku budyniu waniliowego z cukrem 1 szkl. mleka kilka suszonych śliwek 2 żółtka całe jajko ½ kostki masła 2 łyżki płatków migdałowych Sposób wykonania: Śliwki zalać ciepłą wodą i je namoczyć. W między czasie przygotować budyń według opisu na opakowaniu po czym dodać do niego(ciepłego) kawałki masła oraz…